Filmy o loupeži, které musíte vidět

Filmy o loupeži jsou žánrem, který baví diváky po celém světě – kombinace napětí, akce a charismatických hlavních hrdinů je zkrátka neodolatelná! Pokud máte chuť na pořádnou loupež ve velkém stylu, ale nevíte, jaký film si dnes večer pustit, jste na správném místě. Pojďme si připomenout několik ikonických snímků, které obohatí váš filmový repertoár.

Počátek (2010)

První místo v našem žebříčku asi nepřekvapí žádného filmového fanouška. Snímek Počátek z roku 2010 je dnes již nesmrtelná klasika, která má stále co nabídnout. Nejde přitom o klasický loupežný film – přestože k loupeži skutečně dojde, nebude se odehrávat v bance ani kasinu, nýbrž něčí mysli. Zárukou výborného zpracování je nejen režie Christophera Nolana, ale také hvězdné obsazení, ve kterém nechybí například Leo DiCaprio, Tom Hardy či Cillian Murphy. 

Hlavní postava, Dom Cobb, je zkušený extraktor, který se specializuje na krádeže cenných tajemství z podvědomí lidí během hlubokého spánku, kdy je mysl nejzranitelnější. Cobbův talent ho však přivede do nebezpečné situace, a aby se mohl vrátit za svými dětmi, souhlasí s posledním úkolem, který se od jeho obvyklých misí liší. Místo aby něco ukradl, má Cobb a jeho tým implantovat nápad do mysli někoho jiného. Cílem je přimět dědice obrovského byznysově impéria, aby se vzdal svého dědictví, což je úkol s vysokým rizikem a nejistým výsledkem…

Film Počátek můžete sledovat na platformě HBO MaxNetflix.

Dannyho parťáci (2001)

Přestože od premiéry prvního dílu této dnes již kultovní filmové série uplynulo už více než dvacet let, na našem seznamu chybět rozhodně nesmí. Stylový kriminální thriller režiséra Stevena Soderbergha, Dannyho parťáci, který je remakem stejnojmenného filmu z roku 1960, je přímo napěchovaný slavnými jmény a nezapomenutelnými scénami.

Hlavní postava, Danny Ocean, je charismatický zločinec, který plánuje provést téměř ihned po svém propuštění z vězení sofistikovanou a extrémně odvážnou loupež. Shromáždí proto skupinu jedenácti specialistů, včetně podvodníků, zručného kapesního zloděje a geniálního experta na výbušniny. Cílem je ukrást 150 milionů dolarů z tří největších kasin v Las Vegas, které jsou vlastněny bezohledným magnátem Terrym Benedictem, který zároveň chodí s Dannyho bývalou ženou Tess.

Film Dannyho parťáci můžete sledovat na platformě Apple TV, O2 TV.

Loupež ve velkém stylu (2017)

Hlavní hrdinové heist filmů nemusí být jen charismatičtí čtyřicátníci – důkazem budiž tento komediální snímek z roku 2017, ve kterém se hlavních rolí trojice zlodějů ujali Morgan Freeman, Michael Caine a Alan Arkin. Přestože se v zásadě jedná o remake filmu z roku 1979, film má rozhodně co nabídnout. 

Tři důchodci, Willie, Joe a Albert, se ocitají ve finanční tísni poté, co je jejich penzijní fond v důsledku korporátních machinací zrušen. Rozhodnou se vzít spravedlnost do vlastních rukou a inspirováni nedávným zážitkem se rozhodnout naplánovat loupež banky, která je zodpovědná za správu jejich penzí.

Film Loupež ve velkém stylu můžete sledovat na platformě Netflix.

Podfukáři (2013)

Pokud vás fascinují nejen loupeže, ale také kouzelnické triky, tenhle film si rozhodně nesmíte nechat ujít. Mysteriózní thriller Podfukáři z roku 2013 sleduje skupinu iluzionistů známých jako Čtyři jezdci, kteří se proslavili tím, že během svých veřejných představení nejen ohromují publikum náročnými triky, ale také údajně vykrádají banky a rozdávají ukradené peníze divákům. Jejich vystoupení brzy přitáhne pozornost FBI a Interpolu, kteří jsou odhodlaní odhalit pravdu za jejich zdánlivě nemožnými kousky. Jak se agenti snaží proniknout do tajů Jezdců, začíná se odvíjet napínavá hra plná nečekaných zvratů, která zpochybňuje hranice skutečného.

Film Podfukáři ve velkém stylu můžete sledovat na platformě Netflix.

Focus (2015)

Přestože hvězdné obsazení není vždy zárukou kvality, v případě snímku Focus rozhodně nezklamalo. Hlavním rolích se tentokrát ujali Will Smith a Margot Robbie. Will Smith ztvárňuje Nickyho, zkušeného podvodníka, který se specializuje na sofistikované a velmi výnosné podvody. Jeho život se začne komplikovat, když do týmu přijme mladou, talentovanou, ale nezkušenou podvodníci Jess, kterou si zahrála právě Margot Robbie.

Po rychlém a intenzivním tréninku Jess začne Nickymu pomáhat v jeho operacích a rozvíjí se mezi nimi romantický vztah. Jelikož se však v podvodnickém světě nedá nikomu věřit, jejich vzájemná nedůvěra vede k rozchodu. O několik let později se jejich cesty znovu protnou během riskantního závodu automobilů ve Formuli 1 v Buenos Aires, kde Nicky plánuje další velký podvod.

Film Focus ve velkém stylu můžete sledovat na platformě Netflix.

Trojí hranice (2019)

Máte chuť na něco trochu násilnějšího a surovějšího? Pak je jasnou volbou dobrodružné drama z roku 2019 o skupině bývalých speciálních vojenských operativců, kteří se rozhodnou provést riskantní loupež v jedné z nejnebezpečnějších oblastí světa – v pohraniční zóně mezi Paraguayí, Argentinou a Brazílií, známé jako Trojí hranice. Společně využijí své bojové dovednosti a znalosti taktiky k tomu, aby ukradli velké množství peněz mocného drogového kartelu. Avšak to, co začíná jako zdánlivě dokonalý plán, rychle eskaluje do nepředvídatelné a smrtelně nebezpečné mise.
Ani tentokrát nechybí skutečně hvězdné obsazení – v hlavních rolích uvidíme Bena Afflecka, Oscara Isaaca, Charlieho Hunnama či Pedra Pascala. 

Film Trojí hranice ve velkém stylu můžete sledovat na platformě Netflix.

Armáda lupičů (2021)

Abychom náš žebříček zase trochu odlehčili, na závěr pro vás máme tipy na dvě loupežné komedie z produkce Netflixu. První z nich, Armáda lupičů, je prequelem k filmu Armáda mrtvých režiséra Zacka Snydera. Režie se tentokrát ujal Matthias Schweighöfer, který zároveň ztvárňuje postavu Ludwiga Dietera, který se později objevuje ve Armádě mrtvých jako expert na trezory.

Armáda lupičů se odehrává před začátkem zombie apokalypsy a sleduje Ludwigovu cestu od skromného bankovního zaměstnance k vykradači trezorů. Ludwig se seznámí s tajemnou ženou jménem Gwendoline, která ho rekrutuje do svého týmu zlodějů. Společně mají za úkol prolomit několik trezorů po celé Evropě, které jsou navrženy podle Wagnerovy opery Prsten Nibelungův.

Film Armáda lupičů ve velkém stylu můžete sledovat na platformě Netflix.

Red Notice (2022)

Druhou loupežnou komedií, kterou vám dnes doporučíme, a zároveň posledním snímkem v našem žebříčku, je akční film Red Notice, ve které si zahráli Dwayne Johnson, Ryan Reynolds a Gal Gadot

Hlavním hrdinou snímku je agent Interpolu John Hartley, který je světově uznávaným vyšetřovatelem zločinů. Jeho cílem je chytit notorického zloděje umění, Nolana Bootha, avšak po sérii nečekaných zvratů musí Hartley a Booth spojit síly, aby společně vystopovali ještě zákeřnějšího zločince – Střelce. Tato záhadná postava je také zlodějem umění a chce oba muže připravit o cenný artefakt.

Film Red Notice ve velkém stylu můžete sledovat na platformě Netflix.

Zdeněk MatuškaZdeněk Matuška

Zdeněk Matuška

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Jmenuji se Zdeněk Matuška a jsem vášnivým milovníkem filmů a seriálů. Můj hluboký zájem o svět televize mě přivedl k tomu, abych se stal součástí týmu na webu tvpoke.cz, kde sdílím svůj pohled na aktuální TV programy. Nejenže sleduji pořady na různých televizních kanálech, ale jsem také velkým fanouškem streamovacích platforem. Proto jsem si dal za úkol udělat kvalitní srovnání a recenze všech dostupných streamovacích služeb. Sledujte mé články, pokud chcete být v obraze co se týče novinek v oblasti televizního a streamového obsahu.

Podobné články

Filmy o tancování, které musíte vidět

Filmy o tancování, které musíte vidět

Přemýšlíte, jaký film si pustit tento víkend? Ať už patříte mezi talentované tanečníky, nebo jen zkrátka nadšené fanoušky tance, připravili jsme pro vás seznam filmů o tancování, které byste si rozhodně neměli nechat ujít. Na své si přijdou jak milovníci street dance, tak baletu či třeba disca – tak se pohodlně usaďte a připravte se…

Filmy o rapu, které musíte vidět

Filmy o rapu, které musíte vidět

Patříte mezi fanoušky rapu a hip-hopu a rádi byste si svůj oblíbený žánr užili i na televizních obrazovkách? V tom případě jste na správném místě. Máme pro vás tipy na ty nejlepší filmy o rapu, které byste si rozhodně neměli nechat ujít, ať už máte chuť na biografický film o rapových legendách, nebo čistě fiktivní…

Filmy o autech, které musíte vidět

Filmy o autech, které musíte vidět

Není pochyb o tom, že auta jsou v Hollywoodu mimořádně oblíbeným tématem. A to natolik, že bychom filmy, ve kterých hrají prim auta, mohli nazvat téměř samostatným žánrem. Pokud máte na nějaký ten automobilový snímek náladu, jste na správném místě – máme pro vás tipy na filmy o autech, které byste si rozhodně neměli nechat…

Filmy o přežití podle skutečné události

Filmy o přežití podle skutečné události

Filmy o přežití fascinují diváky houževnatostí hlavních postav i pořádnou dávkou akce. Když však k napínavému ději připočteme fakt, že je příběh založen na skutečných událostech, snímek dostává úplně nový rozměr. Pokud jsou filmy o přežití podle skutečné události přesně podle vašeho gusta, jste na správném místě. Máme pro vás hned osm tipů na filmy,…